8 Φεβρουαρίου – Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022

SID2022_logo_-partners

 

 

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί στις 08/02/2022 σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

Το σχολείο μας και φέτος 8 Φεβρουαρίου 2022 ως υποστηρικτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 συμμετείχε με διαδικτυακή εκδήλωση (μέσω webex) στον εορτασμό αυτό, με συντονίστρια την κ. Σπέρκου Άννα (καθ. πληροφορικής του σχολείου)  κατά τη διάρκεια του μαθήματος της πληροφορικής,  παρουσιάζοντας  σχετικό υλικό από την ιστοσελίδα του saferinternet4kids με θέμα «προστασία προσωπικών δεδομένων» , «διαμορφώνοντας μια θετική διαδικτυακή φήμη», «ρητορική μίσους στο διαδίκτυο» και την «προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας». Στην συνέχεια οι μαθητές/τριες του σχολείου παρακολούθησαν τη  διαδικτυακή εκδήλωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το μήνυμα του σχολείου μας για την υποστήριξη  της  Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022

20220209_123931

Οι εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου συμμετείχαν στην Διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς διαδικτύου 2022 τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00-19:30 που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ  σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Πλούσιο υλικό και πληροφορίες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα  www.cyberkid.gr

Α. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  Β. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΙΚΟΝΑ

About 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας

3ο Γυμνάσιο Φλώρινας
This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.