3. Σεμινάρια ΕΕΠΕΚ
Στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης το 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας διοργανώνει σε συνεργασία με τε την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ ‐ www.eepek.gr/) 6 σεμινάρια – ασύγχρονα εξ αποστάσεως – διάρκειας 15 ωρών το καθένα. Τα σεμινάρια παρακολουθεί ένας σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.
Οι τίτλοι των σεμιναρίων είναι :
- Εκπαιδεύοντας Ενήλικες στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα: Δυνατότητες & Προοπτικές
- Αξιολόγηση μαθητή
- Ονειροπλάστες – Ονειροθραύστες (DreamMakers- DreamBreakers)
- Προσαρμοστικότητα και Διαχείριση Αλλαγών στις Εκπαιδευτικές Μονάδες
- Διδάσκοντας Βιωματικά: Τεχνικές Διδασκαλίας και Βιωματική Μέθοδος
- Επικοινωνία και Διαχείριση Συγκρούσεων στο Σχολικό Περιβάλλον
- ΕΕΠΕΚ
2.Χρήση της Διαδραστικής Οθόνης
Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας επιμορφωτική παρέμβαση στους/στις εκπαιδευτικούς του σχολείου με θέμα τη χρήση της Διαδραστικής Οθόνης, καθώς το σχολείο μας έχει εξοπλίσει με διαδραστικές οθόνες όλες τις αίθουσες διδασκαλίας. Η επιμόρφωση υλοποιήθηκε από τον κ. Αθανάσιο Παπαβασιλείου, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του σχολείου μας, και την κ. Οικονομίδου Έλενα και τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τ.Π.Ε. Φλώρινας. Στόχος της παρέμβασης ήταν η εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τη χρήση των διαδραστικών οθονών για την αποτελεσματικότερη ενσωμάτωσή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία προς όφελος των μαθητών-τριών μας. Ο κ. Παπαβασιλείου μοιράστηκε μαζί μας τις γνώσεις του, ενίσχυσε τις ψηφιακές δεξιότητες των εκπαιδευτικών, πρότεινε καινοτόμες προσεγγίσεις με τη χρήση της τεχνολογίας και ανανέωσε την εκπαιδευτική μας εμπειρία.
1. «Παιδαγωγική προσέγγιση παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)»
Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024 υλοποιήθηκε επιμορφωτική παρέμβαση στους/ στις εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας με τίτλο “Παιδαγωγική προσέγγιση παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)”.Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από τονκ. Μαυροπαλιά Τρύφωνα, καθηγητή του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε θέματα Ειδικής Αγωγής. Ο κ. Μαυροπαλιάς μοιράστηκε με τους/ τις εκπαιδευτικούς την επιστημονική του γνώση, απάντησε σε ερωτήματα, συζήτησε προβληματισμούς, προσέγγισε παιδαγωγικά και πρακτικά θέματα της εκπαιδευτικής καθημερινότητας μέσα στη σχολική τάξη με ορίζοντα ένα σχολείο συνύπαρξης, σεβασμού, συμπερίληψης.